© 2017 MetdeheleClubnaardeDordogne.nl. Alle rechten voorbehouden.
De Dordogne staat van oudsher bekend als een vooraanstaand culinair gebied met een eigen keuken. De gerechten die deze streek markeren zijn de foie gras, truffels, eend, lokale paddestoelen, walnoten en aardbeien. De streek staat ook bekend om de jacht, dus in september en oktober is het eenvoudig om de heerlijkste vers bereide wildgerechten te vinden. Ook qua wijn zit u hier uitstekend, met Bergerac vlakbij en Bordeaux op nog geen 2 uur rijden.
Foie gras
Thiviers is de hoofdstad van de ganzenlever.
Elke zaterdagochtend van 08:00 - 12:00 uur kunt u in het centrum van Thiviers de lokale markt bezoeken. Een echte aanrader.
Meer informatie
Masterclass 'La Cuisine Perigourdine' (alleen in de Perigord Vert)
Sorges is de hoofdstad van de truffel.
'De mooiste truffels komen uit de Périgord', 'De mooiste truffels uit de Périgord komen uit Sorges'; met deze borden wordt u hier verwelkomd. Sorges heeft een truffelmuseum (het Ecomusee) aan deze beroemde paddestoel gewijd. Het dorpje is al meer dan een eeuw bekend als een paradijs voor liefhebbers van truffels.
Meer informatie
Truffels
Leer in een halve dag de heerlijkste gerechten uit de Périgord maken. Op een wel heel bijzondere locatie, een eeuwenoud chateau, midden in de bossen. Uiteraard kunt u meebepalen waar de accenten liggen.Neem contact met ons op om samen te kijken welke huis het beste bij uw Kookclub past.
Handige links
Culinair in de DordogneReserveren?
Bel nu
+33 55 355 3071
of stuur een e-mail